Home » Recepten » Brood » Focaccia

- Focaccia -

met olijfjes, gedroogde tomaten en rozemarijn


Oké ….
Het is zaterdagavond en je hebt zin in een lekker broodje voor bij de borrel.
Dan hebben wij hier een recept wat zo klaar is

****

Als je even snel een lekker broodje wilt maken, is dit wel een héél makkelijk recept. 

Hier laten we zien dat je binnen een half uurtje een lekker brood op tafel kan hebben!


Extra info:

Uiteraard kan je dit deeg ook op een andere manier maken.
Daar komen we later nog wel eens op terug maar nu even voor het gemak dit recept! 

Daarbij kan je zelf kiezen welke extra ingrediënten je erbij toevoegd! 

en is het ook erg leuk om met kinderen te maken!

"Focaccia, klaar om geserveerd te worden!"


De ingrediënten in de keukenmachine!

Nu de extra ingrediënten erin!

Klaar om de oven in te gaan.



INGREDIËNTEN:

BEREIDING:

- Voor de focaccia:

  • 500 gr La Tua Farina meel ( te koop bij o.a. de Albert Heijn)
  • 250 ml water 
  • 6 el olijfolie extra vergine
  • 2x een mespunt zout
  • paar takjes rozemarijn 
  • olijfjes ( stuk of 10 in 4e gesneden of in plakjes) 
  • gedroogde tomaten
  • bloem voor je werkplan te bestuiven
  • 2 el extra olijfolie extra vergine, voor later er doorheen!
  • Olijfolie extra vergine, voor later er overheen!

 

- Materiaal:

  • Bakplaat
  • Rooster 
  • Keukenmachine met deeghaak

- Baktijd:

  • Hetelucht 200℃ / Oven 220℃
  • 20min

 

- Extra informatie:

  •  Dit recept is voor een grote Focaccia. Uiteraard kan je dit recept ook door de helft doen en heb je een mooi klein brood. 
  • Op het pak staat dat ze salie gebruiken. Wij vinden persoonlijk rozemarijn lekkerder maar uiteraard is dat een kwestie van smaak. 

- De Focaccia:

  • Zet de oven alvast aan en smeer je bakplaat in met olijfolie. 
  • Doe de bloem, het water, de olijfolie (2 el) en het zout in de mengkom
  • Meng alles goed door elkaar in de keukenmachine  
  • Gooi de extra olijfolie ( de 6 eetlepels) en de rozemarijn er nu bij en meng het nog eens goed door elkaar

                          Nu ga je door met de hand

  • Kneed het deeg daarna goed door elkaar totdat je er een mooie bal van kan maken.
  • Maak er nu een plat deeg van en doe je extra ingrediënten erop. De olijfjes en gedroogde tomaatje! Maar houdt nog wel iets over om het als laatste als sier er nog bovenop te leggen. 
  • Kneed nu alles goed door elkaar zodat het goed door het deeg vermengd is. 
  • Maak er nu een lang plat stuk van zodat het op een plat brood gaat lijken. 
  • Leg het nu op je ingesmeerde bakplaat. 
  • Duw nu met je vingers “kuiltjes” “deukjes” in het deeg. 
  • Doe nu weer olijfolie over het brood. Dit kan met scheutjes, lijntjes of je smeert het in met een kwast.
  • Als extra leg je nu nog wat ingrediënten erop leggen die je ook door het deeg hebt gemengd. Dit is mooi voor de sier!  
  • Nu is je Focaccia klaar om in de oven te gaan. 
  • 20 min in de oven
  • Laat de Focaccia nu eventjes wat afkoelen op het rooster.

Eet smakelijk en borrel ze :) 

Wilt u dit recept uitprinten? Dat kan .....

Hiernaast hebben wij het recept uitgewerkt in een Word bestand. Altijd makkelijk om te bewaren en zo hoeft u ook niet continue de pad, telefoon of computer aan te houden.                                                Druk op Download!

Haasnoot Kitchen Focaccia met olijf. tomaat. rozemarijn
Word – 254.7 KB 22 downloads


Wij zouden het erg leuk vinden om te weten wat u van dit recept vond! ...

Maar ook voor vragen,over dit recept, kunt u hieronder terecht!
Wij proberen dan zo snel mogelijk een reactie terug te geven!

 

In ieder geval bedankt voor de moeite en wie weet tot ziens!

Hoeveel sterren zou u dit recept willen geven?

0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Wilt u dit recept delen? Ook dat kan.          Druk hieronder op het icoontje waar u het wilt delen.