Home » Recepten » Chocolade » Rocky Road ‘Haasnoten’

- Rocky Road ‘Haasnoten’ -


Chocolade!

Wie wilt daar nou niet mee "spelen"? 

 

Voordat Iris weer een paar weken erg rustig aan moest gaan doen, na een operatie, wilde ze nog even wat lekkers maken!
 Soort “troostfood” hahaha  … Vrouwen en Chocolade is toch bepaalde combinatie hè 😉 

 

Chocolade brokken maken … en dat i.c.m. noten, mm’s en caramel fudge!

 

 

En zie hieronder het resultaat!

en uiteraard ons recept! 

 

 

Let op: De papieren versie van het recept komt nog wordt dus vervolgt! 

Kijk eens wat een plaatje!

Hier ga je toch gelijk van watertanden … hahaha


De ingrediënten staan klaar
… de Rocky Road kan gemaakt worden …

Chocolade mengen door de ‘melk’

… Alles er doorheen gemixt ...
klaar voor de laatste keer in de oven!



INGREDIËNTEN:

BEREIDING:

- Voor de Rocky Road ‘Haasnoten’:

  • 200gr puur chocolade, 200gr melk chocolade 
    (kan een reep zijn, maar mogen ook choco druppels zijn)
  • 1 blikje gecondenseerde melk (met suiker)
  • 1 zak Caramel Fudge
  • 1 zak MM’s (zonder noten)
  • Ongezouten hazelnoten (naar eigen smaak)
  • Garneer amandelen (naar eigen smaak) 
  • Pecannoten (naar eigen smaak) 

 

- Materiaal:

  • Bakplaat / bakvorm van minimaal 25cm.
  • Bakpapier
  • Serveerplank / schaaltje (optioneel)

- Ovenstand - Baktijd:

  • Oven 200℃,  Heteluchtoven  180℃
  • 25min.
  • minimaal 4uur in de koelkast

 

- Extra informatie:

  •  De ingrediënten kan je naar smaak doen! 

- De Rocky Road ‘Haasnoten’:

  • Verwarm de oven voor.
  • Bruineer nu de hazelnoten en amandelen. 25min op ... (zie ovenstand) 
  • Snij de chocoladerepen en de fudge in stukjes.
  • Als de noten en amandelen gebruineerd zijn, maak die dan ook wat kleiner.
  • Maak de gecondenseerde melk warm in een pannetje. 
  • Haal het pannetje van het vuur en meng de chocolade erdoorheen. Zodat het gesmolten is. 
  • Meng nu de hazelnoten, amandelen en de fudge erdoorheen en als laatste de MM’s. 
  • Doe nu alles in de bakvorm en maak het gelijk. 
  • Als laatste doen we nu wat pecannoten erin en eventueel nog wat MM’s. 
  • Zet nu de bakvorm afgedekt minimaal in de koelkast 

 

 

NA dat het in de koelkast hard is geworden 
SNIJ de chocolade in mooie stukken!
Serveer het in een mooi schaaltje of op een plank!

.. of ..
eventueel op een etagère

Dit is erg leuk als je meer verschillende stukken chocolade hebt gemaakt en bij een High-tea te serveren! 



Eet smakelijk!

Wilt u dit recept uitprinten? Dat kan .....

Hiernaast hebben wij het recept uitgewerkt in een Word bestand. Altijd makkelijk om te bewaren en zo hoeft u ook niet continue de pad, telefoon of computer aan te houden.                                                Druk op Download! (Dit komt nog!) 



Wij zouden het erg leuk vinden om te weten wat u van dit recept vond! ...

Maar ook voor vragen,over dit recept, kunt u hieronder terecht!
Wij proberen dan zo snel mogelijk een reactie terug te geven!

 

In ieder geval bedankt voor de moeite en wie weet tot ziens!

Hoeveel sterren zou u dit recept willen geven?

0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Wilt u dit recept delen? Ook dat kan.          Druk hieronder op het icoontje waar u het wilt delen.