Home » Recepten » Chocolade » Roze Rozen Pistache Chocolade

- Roze Rozen Pistache Chocolade -


Chocolade!

Wie wilt daar nou niet mee "spelen"? 

 

Laatst kwam de Delicious Kerst Magazine en werden we direct geïnspireerd door een heerlijke plaatje!
Dus … alles eens goed bekeken en er direct mee aan de slag gegaan.

 

Witte Chocolade roze maken … en dan decoreren met o.a. Rozenblaadjes!

 

 

En zie hieronder 1 van de vele resultaten!

en uiteraard ons recept!

Kijk eens wat een plaatje!

Hier ga je toch gelijk van watertanden … hahaha


De ingrediënten staan klaar
… de chocolade kan de oven …

Chocolade Schotsen 

… Alles er doorheen gemixt ...
klaar voor de laatste keer in de oven!



INGREDIËNTEN:

BEREIDING:

- Voor Roze Rozen Pistache Chocolade:

  • 200gr witte chocolade
    (kan een reep zijn, maar mogen ook choco druppels zijn)
  • 1 el bietenpoeder (kan ook 1el bietensap zijn)
  • 2 el raw cacao nibs
  • 1 1/2 tl sumak
  • 1 el pistache (gepelde ongezouten)
  • 1 tl rozemarijn (gedroogde kleine stukjes)
  • 2x 1 el gedroogde rozenblaadjes
  • snufje fleur de sel 

 

Al deze ingrediënten zijn te koop bij een goede reformzaak.
Wij zelf hebben alles online gekocht bij
Pit en Pit
 
https://www.pit-pit.com

 

- Materiaal:

  • Bakplaat / bakvorm
  • Bakpapier
  • Serveerplank / schaaltje (optioneel)

- Ovenstand - Baktijd:

  •  Oven 110
    H
    eteluchtoven stand veranderenboven- / onderwarmte 110℃
  • 1ste keer: 5 min.
  • 2e keer: 5 min.
  • minimaal 1 dag in de koelkast

 

- Extra informatie:

  •  Dit recept is een voorbeeld. De ingrediënten kan je naar smaak doen! 

- De Roze Rozen Pistache Chocolade:

  • Verwarm de oven alvast voor
  • Zet alle ingrediënten alvast klaarzetten in aparte bakjes
  • Breek de chocoladereep in stukjes en doe het op de, met bakpapier beklede, bakplaat.

    Wij zelf gebruikte een langwerpige bakvorm (36x13x12.5cm)

  • Zet de chocolade 5min in de voorverwarmde oven.

  • Haal de bakvorm uit de oven, maar laat de oven nog aan staan!
  • Meng de bietenpoeder er goed doorheen. Let op eventuele klontjes!
  • Meng daarna 3/4e van de cacao nibs, sumak, pistache en rozemarijn er doorheen en daarbij ook 1 el rozenblaadjes. 
  • Doe nu de rest van de cacao nibs, sumak, pistache, rozemarijn er bovenop strooien en ook 1 el rozenblaadjes en het snufje Fleur de sel.
  • Zet daarna het geheel nog 1x 5min in de oven. 

 

 

NA HET BAKKEN
Zet de bakvorm afgedekt met bakpapier in de koelkast
en laat het minimaal 1 dag staan!
Het aller lekkerste is de chocolade na een paar dagen!

 


Breek de chocolade in mooie stukken!
Serveer het in een mooi schaaltje of op een plank!

.. of ..
eventueel op een etagère,
als je nog meer stukken gemaakt hebt met verschillende smaken!
 



Eet smakelijk!

Wilt u dit recept uitprinten? Dat kan .....

Hiernaast hebben wij het recept uitgewerkt in een Word bestand. Altijd makkelijk om te bewaren en zo hoeft u ook niet continue de pad, telefoon of computer aan te houden.                                                Druk op Download!

Haasnoot Kitchen Roze Rozen Pistache Chocolade
Word – 256.5 KB 9 downloads


Wij zouden het erg leuk vinden om te weten wat u van dit recept vond! ...

Maar ook voor vragen,over dit recept, kunt u hieronder terecht!
Wij proberen dan zo snel mogelijk een reactie terug te geven!

 

In ieder geval bedankt voor de moeite en wie weet tot ziens!

Hoeveel sterren zou u dit recept willen geven?

1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Gerrie Stoffer
3 maanden geleden

Een met pijnboompitten en een ander met pistache gemaakt. Het ziet er heerlijk uit. Ik kan niet wachten met proeven. In de Delicious. staat 180 graden, dat leek mij wat heet. Daarom zocht ik wat op internet en kwam op jullie site. Goed idee met pistache.

Haasnoot Kitchen
3 maanden geleden

Dank je wel voor je leuke reactie. Ja die 180 graden hadden wij ook aangehouden. Nou die chocolade konden wij dus weggooien haha .. maar uiteindelijk zijn we dus met dit recept erg tevreden. En afwisselen qua nootjes kan uiteraard.

Veel succes en het lijkt ons leuk als je je resultaat laat zien. Dat kan eventueel op sociaal media en dan #haasnootkitchen erbij of ons tagger (moet je uiteraard wel sociaal media hebben.)

Wij wensen je alvast fijne feestdagen en een mooi, liefdevol en gezond 2019.

Groeten Haasnoot Kitchen

Wilt u dit recept delen? Ook dat kan.          Druk hieronder op het icoontje waar u het wilt delen.