Home » Recepten » Diner » Eendenborstfilet met Roseval Aardappeltjes

- Eendenborstfilet -

met Rosevalt Aardappeltjes 


In het weekend vinden wij het wel eens lekker om wat ‘luxer’ te eten.
Eendenborstfilet  i.c.m. Roseval aardappeltjes uit de oven is echt 1 van onze favorieten!

***

Hieronder zullen wij proberen om zo makkelijk mogelijk het recept te geven voor de bereiding voor eendenborstfilet

****

 

Op zich is het best snel gemaakt en heb je in 1uur een heerlijke luxe maaltijd!

 

Extra informatie:

Op de foto zie je dat wij er spruitjes bij hebben, maar als groente heb je vele mogelijkheden,
Al gaat onze voorkeur naar een wat ‘luxere’ groente!

 

Hieronder een paar voorbeelden:

- Spruitjes
- Haricots
- Groene asperges 
- Peultjes
- Sugar Snaps

maar ook Rode kool en stoofpeertjes zijn lekker!

"Eendenborstfilet met roseval aardappeltjes en spruiten”

klaar om geserveerd te worden!


Eendenborstfilet

ingesneden (in een ruitvorm)!

Roseval Aardappeltjes

Klaar om de oven in te gaan!



INGREDIËNTEN:

BEREIDING:

- Voor de Roseval Aardappetjes:

  • 750 gr roseval aardappeltjes (te koop bij o.a. de Albert Heijn) 
  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • 4 tenen knoflook
  • zeezout (naar smaak)
  • grof gemalen zwarte peper (naar smaak) 
  • 3 takjes rozemarijn 

 

- Voor de Eendenborstfilet:

  • 2 eendenborstfilets ( ongeveer 200gr per stuk) 
  • zeezout (naar smaak) 
  • grof gemalen zwarte peper (naar smaak)
  • Hoisin Sauce (te koop bij o.a. de Albert Heijn)

 

- Materiaal:

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Pan
  • Koekepan
  • Tang
  • Aluminiumfolie

 

- Ovenstand / Baktijd

Roseval Aardappeltjes:

  • Hetelucht 185℃ / Oven 205℃
  • 20 á 30min

Eendenborstfilet:

  • Ongeveer 5min

 

- Extra informatie:

  •  Groente naar eigen smaak! 
  • Zet de oven alvast aan (zie bij de baktijd hoe hoog)
  • Haal de eendenborstfilet uit de koelkast en snijd deze, op de huid, in!
    In ruitvorm  (Zie op de foto hoe je dit moet doen!)

 

- De Roseval Aardappeltjes:

  • Was de roseval aardappeltjes (NIET SCHILLEN)
  • Snijd ze in partjes
  • Kook ze 2/3 gaar (blancheer) (ongeveer 20-30min)
  • Giet ze af en doe ze weer terug in de pan
  • Meng de olijfolie en de rozemarijntakjes er doorheen en pers daarna de 4 tenen knoflook er ook doorheen.
  • Maak het op smaak met de zeezout en de grof gemalen zwarte peper. 
  • Doe daarna de roseval aardappeltjes op de bakplaat (die met het bakpapier bekleed is)
  • Verdeel dit gelijkmatig over de gehele bakplaat
  • Doe het nu in de oven. ( zie bij de baktijd hoe lang) 

 

Als de rosevalt aardappeltjes ongeveer 15minuten in de oven zitten beginnen we met de eendenborstfilet!

 

- De Eendenborstfilet 

  • Verhit de koekenpan (GEEN OLIE OF BOTER ERIN)
  • Doe over de eendenborstfilet de zeezout en grof gemalen zwarte peper naar smaak. 
  • Leg de eendenborstfilet nu OP DE HUID in de koekenpan. Beetje bewegen om  vet wat nu vrij komt te gebruiken. 
  • Doe dit 2 á 3minuten 
  • Keer de eendenborstfilet nu om en bak die kant, in het vet van de eend, ook 2 á 3minuten
  • Pak de eendenborstfilet nu met een tang en bak nu de zijkanten van de eendenborstfilet
  • Leg als laatste keer nog 1minuut de kant van de huid in de pan, zodat je een krokant korstje krijgt
  • Haal de eendenborstfilet nu uit de pan en laat het 5minuten rusten in het aluminiumfolie. 
  • Lak daarna de huid in met de Hoisin Sauce
  • Snij het nu in mooie plakjes en leg het mooi op een bord
  • Haal dan de rosevalt aardappeltjes uit de oven en leg die erbij

 

* Serveer de eendenborstfilet en de roseval aardappeltjes met     groente naar eigen smaak! 

Eet smakelijk :) 

Wilt u dit recept uitprinten? Dat kan .....

Hiernaast hebben wij het recept uitgewerkt in een Word bestand. Altijd makkelijk om te bewaren en zo hoeft u ook niet continue de pad, telefoon of computer aan te houden.                                                Druk op Download!

Haasnoot Kitchen Eendenborstfilet met Roseval Aardappeltjes
Word – 256.0 KB 8 downloads


Wij zouden het erg leuk vinden om te weten wat u van dit recept vond! ...

Maar ook voor vragen,over dit recept, kunt u hieronder terecht!
Wij proberen dan zo snel mogelijk een reactie terug te geven!

 

In ieder geval bedankt voor de moeite en wie weet tot ziens!

Hoeveel sterren zou u dit recept willen geven?

0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Wilt u dit recept delen? Ook dat kan.          Druk hieronder op het icoontje waar u het wilt delen.