Home » Recepten » Hapjes » Hartige Banketletter

- Hartige Banketletter-


Het is bijna 5 december!
SINTERKLAASFEEST

****

Bij zo'n feest horen natuurlijk ook heerlijke hapjes!
Uiteraard horen daar de kruidnoten, chocolade letters etc bij!

Maar wil je ook iets hartigs dan hebben wij hier een heerlijk recept voor een 


*HARTIGE BANKETLETTER*

 

Deze is heel makkelijk zelf te maken! 

 

En ... van het bladerdeeg wat je over hebt kan je nog iets maken

KAASSTENGELS

 

Extra info:

Wij hebben het gehakt standaard gehouden i.v.m. de kinderen maar uiteraard kan je zelf ook nog extra ingrediënten erbij toevoegen


Aangezien het een kinderfeest is,  is het ook erg leuk om dit met kinderen te maken!

 



Wij wensen iedereen een heel leuk en gezellig Sinterklaasfeest!!

"De Banketletter, klaar om geserveerd te worden!"


Het Verse bladerdeeg van Tante Fanny 

De Banketletter klaar om de oven in te gaan!

De Kaasstengels .. klaar! .



INGREDIËNTEN:

BEREIDING:

- Voor de Hartige Banketletter:

  • 1 verse bladerdeegrol van Tante Fanny
  • 300 gr half om half gehakt
  • 1 ei voor door het gehakt
  • 40gr paneermeel
  • 1/4 + 1/8 tl zout
  • 1/4 tl gemalen peper
  • 1/2 tl kerrie
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 tl ketjap manis
  • 1 losgeklopte ei, voor later er overheen
  • Eventueel een zakje geraspte kaas! voor de extra kaas stengels 

 

- Materiaal:

  • Bakplaat
  • Serveerplank (optioneel)

- Baktijd:

  • Hetelucht 180℃ / Oven 200℃
  • Banketletter: 35 min.
  • Kaasstengels: 17 min.

 

- Extra informatie:

  •  Dit recept is voor een standaard banketletter. Uiteraard kan je door het gehakt extra kruiden of ingrediënten doen

- De Hartige Banketletter:

  • Zet de oven alvast aan
  • Doe het gehakt, het ei, paneermeel, zout, peper, kerrie, paprikapoeder, ketjap manis in een mengkom
  • Kneed nu alles goed door elkaar  
  • Maak van het gehakt 1 grote rol

  • Pak de verse bladerdeeg uit de koelkast en leg het bladerdeeg in de lengte op je werkplank.
  • Leg de gehaktrol nu in de lengte er bovenop en rol het bladerdeeg nu op
  • Maak een mooie letter van de rol. Wij maakten uiteraard de letter S
  • Snij het overige bladerdeeg eraf (en maak daar eventueel nog wat anders van!)
  • Zorg dat de naadjes goed dicht zijn en leg de naad aan de onderkant.
  • Druk de zijkanten ook dicht
  • Bestrijk nu de banketletter met het losgeklopte ei
  • Leg de letter op de (met bakpapier bedekt) bakplaat
  • Bak de banketletter goudbruin! (zie baktijd) 

 

 NA HET BAKKEN
Leg de Banketletter op een mooie Serveerplank
Leg er een mes bij en serveer het zo op tafel!
(of snij het in mooie stukjes) 


Van het overgebleven stuk bladerdeeg kan je maken:
*Kaasstengels*

  • Leg het bladerdeeg in de lengte en snij reepjes
  • Leg de reepjes op de (met bakfolie gedekte) bakplaat 
  • Prik met een vork in de reepjes en smeer ze in met het ei
  • Bestrooi er geraspte kaas over en eventueel wat kruiden!
  • Bak ze tegelijk met de banketletter

    


Wij wensen iedereen een heel leuk en gezellig Sinterklaasfeest!

Eet smakelijk en borrel ze :) 

Wilt u dit recept uitprinten? Dat kan .....

Hiernaast hebben wij het recept uitgewerkt in een Word bestand. Altijd makkelijk om te bewaren en zo hoeft u ook niet continue de pad, telefoon of computer aan te houden.                                                Druk op Download!

Haasnoot Kitchen Hartige Banketletter
Word – 255.2 KB 8 downloads


Wij zouden het erg leuk vinden om te weten wat u van dit recept vond! ...

Maar ook voor vragen,over dit recept, kunt u hieronder terecht!
Wij proberen dan zo snel mogelijk een reactie terug te geven!

 

In ieder geval bedankt voor de moeite en wie weet tot ziens!

Hoeveel sterren zou u dit recept willen geven?

0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Wilt u dit recept delen? Ook dat kan.          Druk hieronder op het icoontje waar u het wilt delen.