Home » Recepten » Koek » Pindakaas Koek met Zeezout, Karamel en Chocolade

- Pindakaas Koek met Zeezout, Karamel en Chocolade -


Iedereen kent het tegenwoordig wel. Pindakaas met allemaal verschillende smaken. 

Onze favoriet is toch echt wel Zeezout Karamel! 

Op internet kan je van deze pindakaas ook recepten vinden om er o.a. mee te bakken.

Alleen tsja ….  Wij wilden er graag iets extra's aan toevoegen dus we gingen experimenteren en kwamen uit op chocolade, aangezien dit toch ook best veel gegeten word qua combinatie

 

.. zo gezegd, zo gedaan! 

 

EN JA HOOR....

binnen 15min waren ze klaar en ook nog eens gelukt!! 

 

Het enige was dat ze tegen elkaar geplakt waren, maar dat vinden wij juist niet erg!

Je krijgt daardoor lekkere robuuste koeken i.p.v. die 'standaard nette koeken'

 

 

En eerlijkheid doet zeggen: 

"Het was écht smullen! 
Alléén dochterlief vond ze niet zo lekker omdat er zeezout in zat
Tsja, jammer voor haar, mazzel voor ons hahaha :) "

 

 

Paar Tips:

  1.  Wees snel tijdens de bolletjes maken, want juist doordat het deeg uit de vriezer komt, maak je mooie bolletjes!
  2. Zorg dat je handen koud blijven!
  3. Werk in een koele keuken!
  4. Wil je niet dat de koek tegen elkaar komt tijdens het bakken, bak dan in 2x en leg de bolletjes RUIM uit elkaar! 
    Houdt het deeg dan tussendoor wel in de vriezer!

 

"De koek heerlijk bij een grote kop thee"

Echt een Verwennerij!


De ingrediënten liggen klaar!

In de mixer!

Klaar om de oven in te gaan

Mmmmmmmmmm



INGREDIËNTEN:

BEREIDING:

- Voor de Pindakaas Koek:

  • 200 gr bloem
  • 200 gr lichte basterdsuiker
  • 100 gr ongezouten roomboter (kamertemperatuur / blokjes)
  • 1 tl bakpoeder
  • 100gr Mister Kitchen’s karamel-zeezout pindakaas
  • 2 medium eieren
  • 4 blokjes puur chocolade (min. 70%)

          Voor versiering er over heen!

  • Handje vol gehakte ongezouten pinda's
  • Zeezout (naar smaak)
  • 4 blokjes puur chocolade (min. 70%)

 

- Materiaal:

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • IJsschep / knijper
  • Keukenmachine / Handmixer

- Baktijd:

  • Hetelucht 160℃ / Oven 180℃
  • Baktijd  12 á 15minuten
  • De baktijd kan per formaat verschillen dus altijd goed even kijken naar het formaat

 

- Extra informatie:

  • Bak de koek eventueel in 2e.. dan plakken ze niet tegen elkaar aan!
    Al hebben wij daar persoonlijk wat minder moeite mee, maar dat is dus een eigen keuze!!
  • Zet de oven alvast aan (zie Ovenstand / Baktijd)
  • Doe de boter, basterdsuiker en de pindakaas in een kom en klop het luchtig!

  Dit kan met de handmixer maar ook met de keukenmachine!
     

  • Voeg, als de mixer nog aan staat, 1 voor 1 de eieren toe.

 

✗  TIP: Breek de eieren eerst in een schaaltje, dit is als je tijdens het breken  een stukje schaal mee breekt, in de ei.. Dan kan je nog het stukje schaal eruit halen. Anders mix je het mee in het deeg!

 

  • Voeg, als de mixer nog aan staat, ook de bloem en de bakpoeder toe.
  • Mix alles tot een samenhangend deeg.
  • Hak de 4 blokjes chocolade in kleine stukjes en mix dit als aller laatste er doorheen!
  • Zet de kom met deeg nu in de vriezer (20 á 25min)
  • Pak daarna de bakplaat en leg het pakpapier erop.
  • Haal de kom uit de vriezer en schep met een ijsschep mooie bolletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.

✗  Houdt wel minimaal 5 cm ruimte tussen de bolletjes of bak het in 2e 
      Houdt dan wel het deeg tussendoor in de vriezer!

  • Hak nu de laatste 2 chocolade blokjes in kleine stukjes en meng dit met de gehakte pinda's en wat zeezout. 
  • Strooi dit over de bolletjes deeg op de bakplaat

✗  Let wel op met de zeezout, dit kan al snel overheersend worden!

 

  • Bak de koek nu in 12 á 15min, tot de randen bruin kleuren.
  • Laat de koek, op de bakplaat, afkoelen!

Heel veel BAK Plezier!

 

Wilt u dit recept uitprinten? Dat kan .....

Hiernaast hebben wij het recept uitgewerkt in een Word bestand. Altijd makkelijk om te bewaren en zo hoeft u ook niet continue de pad, telefoon of computer aan te houden.                                                Druk op Download!

Haasnoot Kitchen Pindakaas Koek met Zeezout Karamel Chocolade
Word – 256.5 KB 50 downloads


Wij zouden het erg leuk vinden om te weten wat u van dit recept vond! ...

Maar ook voor vragen,over dit recept, kunt u hieronder terecht!
Wij proberen dan zo snel mogelijk een reactie terug te geven!

 

In ieder geval bedankt voor de moeite en wie weet tot ziens!

Hoeveel sterren zou u dit recept willen geven?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Wilt u dit recept delen? Ook dat kan.          Druk hieronder op het icoontje waar u het wilt delen.