Home » Recepten » Taart » Bokkenpootjestaart

- Bokkenpootjestaart-


Voor John zijn verjaardag wilde Iris en haar dochter, John verrassen met een eigen gemaakt taart. 

 

John werd 55 en tsja, daar hoort toch een taart bij, vonden Iris en haar dochter.

 

Even een klein stukje historie!
Dit is ook de aller eerste taart die Iris maakte voor John ( een ex chef-kok) en dus uit haar comfortzone stapte!
Nu zullen jullie wel denken, dat doe je toch gewoon … hahah …. JA dat klopt, maar Iris heeft faalangst en daarbij ook weer kritisch naar haar zelf en als je dan iets gaat maken voor een ex chef-kok, dan is het toch best spannend! 

Maar hij verdiende gewoon een taart en daarbij wilde zij héél graag die angst overwinnen!

Dus daar ging ze.... "Alles stiekem want John mocht echt van niets weten want dit wilde ze echt zelf doen!"


Boodschappen gedaan, springvorm gekocht, boodschappen tactisch opgeruimd want tsja, John ziet normaal alles, maar ….  het lukte haar!
John moest die avond weg (dat wist ze natuurlijk) en ze greep, samen met haar dochter, de kans!

 

Alles gemaakt ...
Taart in de koelkast ...
De keuken opgeruimd ...
en precies dan …

Dan komt John thuis ...
NET OP TIJD KLAAR!

 

De verrassing was geslaagd!!

De bokkenpotentaart was echt héérlijk! 🍰





 

Als jullie ons "WIE ZIJN WIJ" verhaal hebben gelezen,
dan begrijpen jullie nu ook wanneer bij Iris het keerpunt kwam 
om samen in de keuken te gaan staan en
om uiteindelijk "HAASNOOT KITCHEN" te starten! 

(hier dus!) 


Wil je nog eens ons voorstel verhaal lezen.
>> LEES DAN HIER VERDER! <<

 

"De Bokkenpootjestaart"
klaar voor John zijn 55ste verjaardag!


De eerste vulling laag ligt erin en daarboven op komt een laag halve bokkenpootjes

De bokkenpootjestaart klaar excl. de topping

 

JAMMIE!!! 
Zo ziet de bokkenpootjestaart eruit van binnen!



INGREDIËNTEN:

BEREIDING:

- Voor de bodem:

  • 1 pak bastognekoeken
  • 100 gr gesmolten ongezouten roomboter

 

- Voor de vulling:

  • 2 pakken bokkenpootjes
  • 500 ml slagroom ( uit de koeling)
  • 200 ml (halfvolle) melk
  • 1 pakje Dr Oetker Kloppuding vanille 
  • 3 zakjes Klop-Fix 

 

- Optioneel:

  • 6 el Advocaat.
    Wij zaten erg te twijfelen i.v.m. kinderen maar hebben het toch gedaan en eerlijkheid doet zeggen, dat het echt een lekkere smaak gaf en de alcohol proefde je niet echt! 

 

Let op! Als je het er niet in doet, zal de kleur van de taart iets minder geel     zijn dan op de foto's die wij laten zien, maar de taart zal nog net zo lekker     zijn!   

- Voor de Topping:

  • 1/2 pak bokkenpootjes

-  Materiaal:

  • Springvorm 26 cm
  • Bakpapier
  • Keukenmachine / hakmolen
  • Keukenmixer /handmixer

- Tijden:

  • Bereiding taart ongeveer 1/2 uur  
  • Minimaal 4uur tot ongeveer eennacht in de koelkast
    Onze voorkeur gaat uit naar een nacht, dit zodat de bokkenpootjes wat zachter kunnen worden!
  • Garnering ongeveer 5min.
  • Bedek de bodem v.d. springvorm met bakpapier.


- De bodem:

  • Snij de bokkenpootjes in de lengte door de midden (daar waar de crème zit)

  • Maal de bastogne koekjes in de keukenmachine fijn. 

  • Doe daar de gesmolten roomboter door en doe dit in de springvorm. 

  • Maak de bodem plat met de bolle kant van een lepel of de onderkant van een glas.

  • Plak nu de, door de midden gesneden, bokkenpootjes aan de zijkant v.d. rand van de springvorm. Duw de onderkant v.d. bokkenpootjes iets in de bodem voor de stevigheid.

✗  Zorg er voor dat je de mooie kant naar buiten doet want die kant zie je als de taart klaar is.

  • Zet de springvorm daarna in de koelkast. (minimaal 15min.)

-  De vulling:

  • Doe de melk, slagroom, klop-fix en de kloppudding in je beslagkom en mix dit tot een mooi dik, crèmig beslag. 

  • Als laatste  spatel je er eventueel de advocaat er doorheen.
    Dit is iets extra’s. Het hoeft niet. 

  • Pak de springvorm uit de koelkast. 
  • Doe nu 1/3 v.d. vulling op de bodem en smeer het gelijkmatig plat.
  • Bovenop deze laag, doen we een laag bokkenpootjes. Probeer zo min mogelijk gaten te houden. Breek eventueel wat bokkenpootjes om de gaten te vullen.
  • Doe nu weer 1/3e v.d. vulling er bovenop en wissel het weer af met de bokkenpootjes.
  • Dan de laatste deel vulling.

✗  Zorg er wel voor dat je de vulling gelijkmatig verdeeld is en geen gaatjes heeft!

  • Zet de taart daarna minimaal 4 uur in de koelkast.
    Een nacht is het lekkerst zodat de bokkenpootjes wat zachter zijn geworden)  

- De Topping: 

  • Snijd de overgebleven bokkenpootjes in kleine stukjes en garneer dit over de taart. 

            ✗  Doe dit pas als je de taart gaat aansnijden

Heel veel "BAK" Plezier!


Wilt u dit recept uitprinten? Dat kan .....

Hiernaast hebben wij het recept uitgewerkt in een Word bestand. Altijd makkelijk om te bewaren en zo hoeft u ook niet continue de pad, telefoon of computer aan te houden.                                               Druk op Download!

Haasnoot Kitchen Bokkenpootjestaart
Word – 150.2 KB 55 downloads

Wij zouden het erg leuk vinden om te weten wat u van dit recept vond! ...

Maar ook voor vragen, over dit recept, kunt u hieronder terecht!
Wij proberen dan zo snel mogelijk een reactie terug te geven!

 

In ieder geval bedankt voor de moeite en wie weet tot ziens!

Hoeveel sterren zou u dit recept willen geven?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Wilt u dit recept delen? Ook dat kan.          Druk hieronder op het icoontje waar u het wilt delen.