Home » Recepten » Taart » Witte Chocolade Kruidnotentaart

- Witte Chocolade Kruidnotentaart -


Ja ja, de SINT is met zijn PIETEN weer in het land.
Wij werden direct geïnspireerd om wat lekkere recepten te gaan maken.

Zoals je misschien nog weet:
We hadden al een Speculaasplankje gemaakt!
Lees hier verder als je dat recept nog wilt hebben …..>>


Maar dit keer wilden wij een heerlijk taartje maken want bij een feest hoort toch ook een taart.

Oké … Een taart ... maar wel met de ingrediënten die je met sinterklaas ook tegen komt.
Welke ingrediënten komen het meeste voor tijdens Sinterklaas?
JA …...

** Kruidnoten & Chocolade **

Samen gingen we aan tafel zitten en bedachten we o.a. onderstaand recept.

Zo gezegd zo gedaan.
Boodschappen gedaan en samen de keuken in en maakten wij deze 

Witte Chocolade Kruidnotenaart! 




De versiering bovenop is een eigen creativiteit dus laat lekker je eigen fantasie los!

OF

Zet de taart op tafel en laat de kinderen heerlijk hun fantasie gaan!


Wat is nou leuker tijdens een kinderfeest:

De kinderen erbij te betrekken tijdens het maken van de taart en daarna hun eigen creatie op te laten eten!



     Eet Smakelijk 🍰
Wij wensen jullie een heel fijn Sinterklaas Feest! 

"De Witte Chocolade Kruidnotentaart"
Klaar om geserveerd te worden


De bodem is klaar!

De vulling erbij! (doe dit snel!)

De taart is klaar om te versieren!



INGREDIËNTEN:

BEREIDING:

- Voor de Kruidnotentaart:

  • 300 gr Kruidnoten
  • 100 gr gesmolten ongezouten roomboter

  • 200 gr witte chocolade
  • 250 gr Mochou / Roomkaas (0p kamertemperatuur)
  • 1/2 tl. vanille extract
  • 250 ml slagroom

- Voor de versiering er overheen! Voorbeelden! 
            Op eigen creativiteit!

  • Kruidnoten
  • Chocolade zoals muntjes, sintjes, pietjes
  • Borstplaat
  • Kleine Marshmallows

-  Materiaal:

  • Bakplaat / rooster
  • Bakpapier
  • Keukenmachine / handmixer
  • Quichevorm 28cm met losse bodem

 

- Baktijd / Ovenstand:

  • Hetelucht oven 160℃ / Oven 175℃  
  • Baktijd 11 minuten
  • Daarna bodem afkoelen in koelkast (30min)
  • Na bereiding laten opstijven in de koelkast
    (min 4uur maar lekkerder is een gehele nacht!)
  • Garnering ongeveer 15-30min.
  • Zet de oven alvast aan (zie Ovenstand / Baktijd)
  • Kwast de quichevorm in met een klein beetje gesmolten boter. Vergeet de randjes niet!
  • Doe de kruidnoten in de keukenmachine en maal ze fijn
  • Doe daarna de gesmolten boter erbij en mix het door elkaar
  • Doe de kruidnotenmix in de quichevorm en maak het goed plat. Maak ook een opstaande rand.
  • Doe de quichevorm nu in de oven.

                    ✗ LET OP DE LOSSE BODEM v.d. vorm!
                         Pak het dus goed aan de zijkant vast!

 

  • Laat de bodem nadat je het uit de oven haalt goed afkoelen in de koelkast.
  • Smelt de chocolade au bain marie (niet te warm) en laat dit daarna staan. Roer het af en toe nog wel door
  • Klop de slagroom en basterdsuiker op en doe het daarna in een kommetje. (bewaar het in de koelkast)

    VERGEET NIET DE CHOCOLADE AF EN TOE DOOR TE ROEREN!

  • Doe de Monchou samen met de vanille extract in een kom en mix dit tot een glad geheel.

  • Doe daarna de slagroom erbij en mix het nogmaals door elkaar.

  • Pak de quichevorm alvast uit de koelkast.

  • Klop nu pas de chocolade er luchtig doorheen!

  • Doe daarna direct de gehele vulling in de quichevorm en verdeel het gelijkmatig. Doe dit zo snel mogelijk i.v.m. de chocolade, wat nu snel hard wordt.

  • Zet de taart nu in de koelkast en laat het goed opstijven. Dit duurt min. 4 uur maar een gehele nacht is lekkerder!

- De Versiering: 

  • Doe de versiering pas als je de taart gaat opdienen & doe dit op eigen creativiteit! 

   OF
wat nog leuker is!
Laat de kinderen de versiering doen!

Wij wensen jullie een fijn Sinterklaas Feest! 

 


Wilt u dit recept uitprinten? Dat kan .....

Hiernaast hebben wij het recept uitgewerkt in een Word bestand. Altijd makkelijk om te bewaren en zo hoeft u ook niet continue de pad, telefoon of computer aan te houden.                                               Druk op Download!

Haasnoot Kitchen Witte Chocolade Kruidnotentaart
Word – 149.6 KB 27 downloads

Wij zouden het erg leuk vinden om te weten wat u van dit recept vond! ...

Maar ook voor vragen, over dit recept, kunt u hieronder terecht!
Wij proberen dan zo snel mogelijk een reactie terug te geven!

 

In ieder geval bedankt voor de moeite en wie weet tot ziens!

Hoeveel sterren zou u dit recept willen geven?

0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Wilt u dit recept delen? Ook dat kan.          Druk hieronder op het icoontje waar u het wilt delen.